open-navfaktor-logo
search
Vatikan
Džaferović na audijenciji kod Pape Franje: Širiti mir kroz dijalog i međusobno uvažavanje
Džaferović je u okviru današnje posjete Vatikanu posjetio i Vatikanski arhiv, u kojem je povodom njegovog dolaska izložen testament posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače
27.11.2019. u 15:16
get url
text

Člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović učestvuje na sastanku visokog nivoa "Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN 2030", koji se u organizaciji Međunarodnog centra Nizami Gandžavi i Italijanskog društva za međunarodne organizacije danas i sutra održava u Rimu.

Prvog dana događaja, Džaferovića i ostale učesnike ovog sastanka na visokom nivou u Vatikanu je primio papa Franjo, koji je održao i prigodno obraćanje. Papa Franjo je pozdravio održavanje ovog događaja, istaknuvši važnost promocije mira kroz širenje dijaloga i međusobnog  uvažavanja.

Tokom razgovora sa članom Predsjedništva BiH, Papa Franjo je naglasio da Bosna i Hercegovina zauzima posebno mjesto u njegovom srcu. Džaferović se zahvalio za podršku koju Vatikan, a naročito papa Franjo pruža Bosni i Hercegovini.

Džaferović je u okviru današnje posjete Vatikanu posjetio i Vatikanski arhiv, u kojem je povodom njegovog dolaska izložen testament posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače, saopćio je Džaferovićev Kabinet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.