Strateški partner

Džaferović: Pojačati sigurnosnu i vojnu saradnju BiH sa SAD-om

Objavljeno: 23.09.2018. u 09:05

Sjedinjene Američke Države dokazale su se kao veliki prijatelj BiH 

Džaferović: Pozdravio najavu značajnijeg prisustva SAD u BiH i regiji

FOTO: Jasmin Brutus

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, najavio je da će, ukoliko bude izabran, inicirati pojačanu sigurnosnu i vojnu saradnju Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz SDA.

- SAD su veliki prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine s kojim imamo izuzetno dobru saradnju u svim oblastima. Naročito je značajna podrška koju su SAD dale u izgradnji i jačanju sigurnosnog i odbrambenog sektora u BiH. S obzirom na vrlo ozbiljne sigurnosne izazove s kojima se suočavamo, od destruktivnih politika koje prijete stabilnosti cijele regije, preko organizovanog kriminala i korupcije, do nasilnog ekstremizma i teororizma, nužno je tu saradnju podići na viši nivo. Vjerujem da je to u interesu i BiH i SAD, jer najveći dio ozbiljnih izazova s kojima se suočavamo zahtijevaju zajednički odgovor i pojačanu saradnju u svakom smislu, a naročito u ovim specifičnim oblastima. U tom smislu pozdravljam i smatram dobrodošlom najavu značajnijeg prisustva SAD u BiH i regiji - poručio je Džaferović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije