open-navfaktor-logo
search
Zmaj velikog srca
Edin Džeko uplatio cjelokupan iznos za operaciju Haruna Kape
Napadač Rome odlučio je pokriti kompletne troškove operacije osmogodišnjeg Haruna Kape, koji boluje od TAR sindroma
30.10.2018. u 14:57
get url
text

Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine desetak puta učestvovao je u humanitarnim akcijama, što u onim za koje javnost zna, a tako i u onim o kojima javnost nije informisana.

Napadač Rome ovoga je puta odlučio pokriti kompletne troškove liječenja osmogodišnjeg Haruna Kape, koji boluje od TAR sindroma.

- Edin Džeko desecima puta je učestvovao u humanitarnim akcijama, za koje javnost zna, a duplo više puta je učestvovao u humanitarnim akcijama za koje javnost ne zna, niti Edin želi da se to sazna. Nikad ne pomaže da bi se time hvalio, već zbog toga što je dobar čovjek i što želi pomoći. Nažalost, u BiH ima jako mnogo ljudi i organizacija, kojima je pomoć itekako potrebna, a Edin i njegova supruga su posebno slabi na djecu. Da, Edin je uplatio cjelokupan iznos koji je bio potreban za operaciju Haruna Kape i pratit će njegovo zdravstveno stanje - saopćio je PR tim Edina Džeke.

Hrabri Harun je prethodnih godina imao pet operacija nogu koje su koštale više desetaka hiljada eura. Sada ga očekuje nova, šesta, operacija u Turskoj koja će koštati 4.000 eura.

Harun je rođen sa TAR sindromom. Riječ je o mladom sportisti, članu Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.