LIJEPE VIJESTI

Emir Buza se uspješno oporavlja: Prvi put se ošišao nakon bolesti, od septembra ide u školu

Objavljeno: 14.03.2019. u 16:33 Autor: D. Z.

Urađeni su tromjesečni nalazi, koji su hvala Bogu uredni. Još jednom hvala svima, koji ste nam pomogli i bili uz nas u teškim danima, kaže za Faktor Almir Buza

Devetogodišnji Emir Buza, koji je bolovao od raka limfnih žlijezda, ozdravio je nakon petomjesečnog liječenja u Turskoj. On se 10. januara  vratio u BiH, a u međuvremenu ljekari u Turskoj su izvršili redovnu kontrolu nalaza i od njih su stigle ponovo dobre vijesti.

- Urađeni su tromjesečni nalazi, koji su hvala Bogu uredni. Još jednom hvala svima, koji ste nam pomogli i bili uz nas u teškim danima. Uz Božju pomoć, molitve i novčana prikupljena pomoć omogućila nam je da živimo u zdravlju i sreći. Danas je bilo Emirovo prvo šišanje nakon bolesti. Bio je izuzetno raspoložen i veseo i cijelo vrijeme je nasmijavao frizerku Ines na Grbavici – kaže za Faktor Almir Buza, otac devetogodišnjeg Emira.

Emir živi na realaciji Sarajevo-Prijedor, a u septembru bi se trebao vratiti i u školu.

- Emir trenutno ne samo da ne smije u školu, nego mora izbjegavati velike gužve i konstantno hoda sa maskom da ne bi dobio neku bakterije. Svakdonedvno nekoliko sati provodi na planinama i ima poseban režim ishrane – kaže Almir Buza.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije