open-navfaktor-logo
search
Federalni štab
Ensad Korman pohvalio penzionere i istakao da je zabilježen pad kriminaliteta
Ensad Korman, zamjenik direktora Federalne uprave policije, a ujedno i član Federalnog štaba civilne zaštite, na današnjoj press konferenciji je pohvalio građane koji u velikoj mjeri poštuju i pridržavaju se svih mjera i naredbi donesenih od strane nadležnih organa.
11.04.2020. u 19:19
get url
text

- Posebno se zahvaljujem našim penzionerima koji su u prethodnoj sedmici pridržavajući se svih mjera, podigli svoje penzije i završili druge obaveze koje su imali, što pokazuje zavidan nivo svih mjera koje su trebali da ispoštuju. Od petka od 12 sati ponovo je na snazi naredba o zabrani kretanja za osobe preko 65 godina. Ta naredba je opravdana. Na taj način želimo da zaštitimo našu najosjetljiviju populaciju – rekao je Korman.

Korman je istakao kako policijski službenici aktivno rade i na kontroli provođenja izdatih mjera, te da je pozitivan podatak to što je u martu došlo do pada kriminaliteta.

- Došlo je do pada krivičnih djela i to za osam posto u saobraćaju, zatim za 22 posto je smanjena stopa smrtnosti također u saobraćaju, za 40 posto manje je bilo napada na službene osobe i 16 posto je došlo do povećanja u kršenju reda i mira – između ostalog je rekao član Federalnog štaba civilne zaštite.

Na press konferenciji je govorio i Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove, dok je Fahrudin Solak bio opravdano odsutan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.