open-navfaktor-logo
search
Jedan u bolnici
Epilog sačekuše na autoputu: Uhapšeno šest navijača, polupano pet kombija
Navijači Želje napravili sačekušu navijačima Zrinjskog prilikom povratka sa utakmice u Tuzli
26.09.2019. u 08:10
get url
text

Šest uhapšenih osoba, pet polupanih kombija i jedan povrijeđen navijač, epilog je sinoćnjeg haosa na sarajevskom autoputu u blizini petlje Butila, a u kojoj je učestvovalo više osoba, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je za Faktor kazao portparol sarajevske policije Mirza Hadžiabdić, zbog nereda je saobraćaj bio potpuno obustavljen u periodu od 20 do 00.10 sati i usmjeravan je na alternativne pravce. 

Uviđajem na mjestu događaja utvrđeno je da su navijači Želje napravili sačekušu navijačima Zrinjskog prilikom povratka sa utakmice u Tuzli, gdje je njihov tim slavio s 3:0. Sačekao ih je veći broj osoba naoružan sa palicama, a korištena su i pirotehnička sredstva. 

- Oštećeno je pet kombi-vozila, a zbog sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari dosad su pripadnici Uprave policije MUP-a KS uhapsili šest osoba, svi sa područja Kantona Sarajevo. Od šest uhapšenih, jedan se nalazi na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, jer je prilikom nereda zadobio povrede - kazao je Hadžiabdić. 

{$galerijaFotografija}

Kako je kazao, pripadnici MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju svih okolnosti ovog nemilog događaja. 

Dodao je i da su utakmice koje je su igrane na Koševu i Grbavici, a koje je osiguravao MUP Kantona Sarajevo, prošle bez ikakvih problema. 

 

Autoput, neredi navijača

SARAJEVO - Blokada autoputa zbog navijačkih nereda - > https://bit.ly/2lcrXcE

Posted by Faktor.ba on Wednesday, September 25, 2019
Butile navijači Zrinjskog 25.09.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.