Četvero ubijenih

Erdogan: Koristit ćemo sva sredstva da uhapsimo počinitelje terorističkog napada

Objavljeno: 12.09.2019. u 20:52

U terorističkom napadu PKK u Diyarbakiru, na jugoistoku Turske, poginula su najmanje 4 civila, a 13 teže ranjeno

FOTO: AA

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je nakon terorističkog napada PKK u Diyarbakiru izjavio da će biti upotrijebljena sva raspoloživa sredstva kako bi bili uhapšeni počinitelji terorističkog napada na civile na jugoistoku Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Poručio je kako će pažljivo pratiti razvoj događaja u vezi s ovim napadom.

U terorističkom napadu PKK u Diyarbakiru, na jugoistoku Turske, poginula su najmanje 4 civila, a 13 teže ranjeno.

Ured guvernera je saopćio da su teroristi PKK izveli napad improviziranim eksplozivom na vozilo koje je prevozilo šumske radnike. Dodaje se da je teroristički napad izveden u mjestu Kulp oko 6 sati po lokalnom vremenu.

U saopćenju se navodi da su teroristi PKK-a koristili improvizovane eksplozive kako bi pogodili vozilo koje je prevozilo seljane koji su se uputili u šumu radi skupljanja drva.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije