Istanbul

Erdogan na dženazi: Nisam uvjeren da je do Morsijeve smrti došlo u normalnim okolnostima

Objavljeno: 18.06.2019. u 18:35

Oni koji su naudili Morsiju toliko su slabi i nemoćni da se boje čak i beživotnog tijela prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta, kazao je turski predsjednik

FOTO: AA

U džamiji Fatih u Istanbulu nakon ikindije-namaza klanjan je dženaza-namaz u odsustvu Mohamedu Morsiju, prvom demokratskim putem izabranom predsjedniku Egipta, koji je preminuo u ponedjeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

Dženazi-namazu je prisustvovao i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je kazao da nije uvjeren da je do Morsijeve smrti došlo u normalnim okolnostima.

Dodao je i kako su oni koji su naudili Morsiju toliko slabi i nemoćni da se boje čak i beživotnog tijela prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta.

- Ne zaboravite, i u ovoj zemlji postoje al-Sisiji i slični njemu. Zato, moramo biti vrlo oprezni - kazao je Erdogan.

Dženazu-namaz u odsustvu je predvodio predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas.

Također, i u drugim centralnim džamijama u gradovima u Turskoj nakon podne-namaza klanjan je dženaza-namaz u odsustvu Mohamedu Morsiju.

Dženaza-namaz u odsustvu klanjan je i u džamiji Haci Bayram, u Ankari, a prisustvovali su predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske (TBMM) Mustafa Sentop, ministar pravde Abdulhamit Gul, glasnogovornik Ureda predsjednika Turske Ibrahim Kalin, član Visokog savjetodavnog odbora pri Uredu turskog predsjednika Bulent Arinc, guverner Ankare Vasif Sahin, zastupnici parlamenta i mnogi drugi.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije