Turska

Erdogan: Nagle promjene na deviznom tržištu pokušaj ekonomskog atentata

Objavljeno: 14.09.2018. u 13:07

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako su nagle promjene na deviznom tržištu zabilježene tokom augusta ove godine dokaz pokušaja ekonomskog atentata na njegovu zemlju  

Recep Tayyip Erdogan FOTO: AA

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako su nagle promjene na deviznom tržištu zabilježene tokom augusta ove godine dokaz pokušaja ekonomskog atentata na njegovu zemlju, javlja Anadolu Agency (AA).

-Turska će ubrzo nadvladati talas promjena na deviznom tržištu - poručio je Erdogan.

Predsjednik Turske je rekao kako nagle promjene na deviznom tržištu pokazuju da se radi samo o političkom pitanju budući da njegova zemlja nije odgovorila na upite američke administracije koji predstavljaju otvoreno nepoštivanje jedne suverene države.
"Dešavanja kroz koja prolazi Turska pokazatelj su da nijedna zemlja u svijetu više nema političke i ekonomske sigurnosti", rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je poručio kako njegova zemlja nikada neće popustiti pred ucjenama kolonijalističkih poluga.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije