"Društvo vampira"

Erdogan: Nobelova nagrada dodijeljena Handkeu nije ista kao one dodijeljene Sancaru i Pamuku

Objavljeno: 11.12.2019. u 14:21

Zahvalio je u lično i u ime turskog naroda svim političkim liderima koji su osudili dodjelu Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu

FOTO: AA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan zahvalio je u lično i u ime turskog naroda svim političkim liderima koji su osudili dodjelu Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, javlja Anadolu Agency (AA).

- Dodjela Nobelove nagrade predstavniku vampirskih intelektualaca pod imenom Handke je pokazatelj da je formirano društvo vampira - kazao je Erdogan, koji je i ranije osuđivao odluku Švedske akademije nauka o dodjeli Nobelove nagrade piscu koji je negirao genocid u Srebrenici iz 1995. godine.

Turski predsjednik Erdogan je također poručio da Akademija tom dodjelom ne može nikoga prevariti i da se tu ne radi o istoj Nobelovoj nagradi kakva je dodjeljivana turskom profesoru Azizu Sancaru i turskom piscu Orhanu Pamuku.
 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije