Istanbul

Erdogan: Osuđujemo šutnju Zapada na svrgavanje pučem, mučenje i umiranje Morsija

Objavljeno: 18.06.2019. u 16:44

Nažalost, na isti dan kada je uhapšen, šest godina kasnije u sudnici je krenuo putem šehida, kazao je turski predsjednik

FOTO: AA

Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i umiranje Mohammeda Morsija, koji je demokratskim izborima došao na vlast, kazao je Erdogan u Istanbulu

Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali Mursijevo svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i njegovo umiranje, poručio je danas u Istanbulu predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se obratio okupljenim građanima u istanbulskoj četvrti Sultangazi, na ceremoniji otvorenja novosagrađene bolnice u tom dijelu grada.

Osvrnuvši se kratko na jučerašnje vijesti o smrti prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta Mohammeda Morsija, Erdogan je još jednom uputio riječi saučešća.

- Nažalost, na isti dan kada je uhapšen, šest godina kasnije u sudnici je krenuo putem šehida. Želim iskazati svoje poruke saučešća egipatskom narodu i cijelom muslimanskom svijetu", rekao je Erdogan, te dodao: "Osuđujemo šutnju Zapada i svih koji su nijemo posmatrali svrgavanje pučem, mučenje u ćeliji i umiranje Mohammeda Morsija, koji je demokratskim izborima došao na vlast."

Erdogan je govorio o ponavljanju izbora za gradonačelnika Istanbula, koji će biti održani u nedjelju, 23. juna, a tom prilikom je iznio oštre kritike na račun kandidata Republikanske narodne partije (CHP) Ekrema Imamoglua, te kazao kako "naš Istanbul nećemo prepustiti lažovima."

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije