open-navfaktor-logo
search
Žrtva napada
Erdogan porodici devetomjesečnog Muhammeda: Njegova krv neće biti uzalud prolivena
U mjestu Akcakale, kod turskog grada Sanliurfe, u petak je organizovan ispraćaj i klanjana dženaza Muhammedu Omaru, devetomjesečnoj bebi žrtvi raketnih i minobacačkih napada terorista YPG/PKK na Akcakale
12.10.2019. u 20:34
get url
text

Predsjednik Turske Recep Tayip Erdogan uputio je poruku porodici devetomjesečnog Muhammeda, dječaka koji je ubijen u napadu terorista YPG/PKK-a.

- Neka nam Bog poveća strpljenje, nećemo dozvoliti da njegova krv bude uzalud prolivena - rekao je Erdogan u telefonskom razgovoru sa članovima porodice ubijenog Muhammeda. 

Porodicu je posjetio ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, koji je dao telefon na kojem je bio turski predsjednik. 

- Tužni smo, jako nam je žao - rekao je Erdogan. 

U mjestu Akcakale, kod turskog grada Sanliurfe, u petak je organizovan ispraćaj i klanjana dženaza Muhammedu Omaru, devetomjesečnoj bebi žrtvi raketnih i minobacačkih napada terorista YPG/PKK na Akcakale. 

Turske snage 9. oktobra pokrenule su vojnu operaciju "Izvor mira" na sjeveroistoku Sirije, odnosno u pograničnom pojasu na istočnoj obali Eufrata koji je pod okupacijom terorističke organizacije YPG/PKK.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je da je cilj operacije da se eliminacijom terorističkih elemenata osigura turska granica te spriječi uspostava terorističkog koridora. Cilj je i uspostava sigurne zone za povratak sirijskih izbjeglica i očuvanje teritorijalne cjelovitosti Sirije.

Turska upozorava da teroristička organizacija PKK i njen sirijski ogranak YPG/PYD predstavljaju najveću prijetnju budućnosti Sirije, jer ugrožavaju njezin teritorijalni integritet i cjelovitost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.