U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je kako je tokom razgovora bilo riječi o bilateralnim odnosima kao i mogućnostima njihovog poboljšanja.

Obojica zvaničnika potvrdili su odlučnost da trgovinska razmjena između dvije zemlje treba dosegnuti cifru od 20 milijardi dolara, a složili su se i oko jačanja saradnje na polju odbrambene industrije, za koju je naglašeno kako ima veliki potencijal.

Među temama o kojima su razgovarali Erdogan i Johnson bile su i napetosti na istočnom Mediteranu kao i posljednji napadi Armenije na Azerbejdžan, kao i druge regionalne teme.

Erdogan je naglasio kako je Velika Britanija, u kontekstu napetosti na istočnom Mediteranu zauzela uravnotežen i nepristran stav i podržala napore za dijalog i saradnju, što je, prema njegovim riječima, zajednički interes.

Osvrćući se i na sukobe koji su započeli kao rezultat napada Armenije na Azerbejdžan, predsjednik Erdogan je podvukao da bi se za mir i stabilnost regije Armenija trebala povući iz Nagorno Karabaha i drugih teritorija koje je okupirala.