Rasvijetliti ubistvo

Erdogan razgovarao s porodicom Khashoggija i izrazio im saučešće

Objavljeno: 23.10.2018. u 17:33

Prema saopćenju iz Kabineta turskog predsjednika, Erdogan je istakao da je duboko ožalošćen zbog smrti Jamala Khashoggija, dodajući da će biti učinjeno sve kako bi se ubistvo rasvijetlilo

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je telefonom razgovarao s porodicom saudijskog novinara Jamala Khashoggija i izrazio im saučešće.

Prema saopćenju iz Kabineta turskog predsjednika, Erdogan je tom prilikom istakao da je duboko ožalošćen zbog smrti Khashoggija, dodajući da će biti učinjeno sve kako bi se ubistvo rasvijetlilo. Naglasio je da će Turska i dalje pratiti sve što se dešava u vezi s ubistvom novinara.

Erdogan je razgovarao s Khashoggijevim sinom Abdullahom i s drugim članovima porodice ubijenog novinara.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Turski sigurnosni izvori su ranije potvrdili da Khashoggi nije napustio zgradu konzulata, a da je u tom periodu u konzulatu boravilo 15 saudijskih državljana i službenika koji su posebnim letovima došli, a zatim i napustili Tursku.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije