Sutra putuje u Berlin

Erdogan se u New Yorku sastao s liderima Irana, Japana i Belgije

Objavljeno: 25.09.2018. u 09:19

Lideri članica Ujedinjenih nacija okupili su se u New Yorku kako bi učestvovali na 73. redovnom zasjedanju Generalne skupštine na kojoj će se obratiti i turski predsjednik Erdogan

Sa sastanka predsjednika turske i premijera Belgije

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan se na marginama zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastao s liderima Japana, Irana i Belgije.

Lideri članica Ujedinjenih nacija okupili su se u New Yrku kako bi učestvovali na 73. redovnom zasjedanju Generalne skupštine na kojoj će se obratiti i turski predsjednik Erdogan.

Dan uoči obraćanja Generalnoj skupštini, Erdogan se u sjedištu UN-a sastao sa iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem, a potom i sa premijerima Japana i Belgije Shinzom Abeom i Charlesom Michelom.

Ranije se Erdogan sastao i s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom.

Tema ovogodišnjeg zasjedanja Generalne skupštine je "Učiniti UN relevantnim za sve ljude: Globalno vodstvo i zajednička odgovornost za mirno, pravedno i održivo društvo". Po završetku zasjedanja Generalne skupštine turski predsjednik Erdogan će sutra putovati u zvaničnu posjetu u Berlin.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije