open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan: Spekulativni napadi ne mogu promijeniti činjenicu koliko je jaka turska ekonomija
Onima koji kroz vrlo smiješne razloge ne ispunjavaju obećanja data našoj zemlji, onima koji uz vrlo smiješne razloge pokušavaju uvesti nam sankcije, pokazat ćemo da su oni u tome najveći gubitnici, poručio je turski predsjednik Erdogan
12.10.2018. u 12:51
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u turskom gradu Isparta kako spekulativni napadi na tursku ekonomiju ne mogu promijeniti činjenicu da je njegova zemlja 13. u svijetu po paritetu kupovne moći, kao i da je 17. zemlja svijeta po nacionalnom dohotku, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je govorio na ceremoniji dodjele certifikata polaznicima obuke za specijalce u turskom gradu Isparta, a tom prilikom se dotaknuo aktuelnih dešavanja.

-Turska slavna vojska se očistila od izdajnika u svojim redovima i ide iz pobjede u pobjedu - rekao je Erdogan, te dodao: "Uskoro ćemo, ako Bog da, uništiti teroristička gnijezda i istočno od Eufrata (u Siriji)."

Turski predsjednik je naglasio kako turska vojska unutar zemlje zadaje udarce pripadnicima terorističke organizacije s kakvima se u historiji nisu suočili.

Govorio je i o aktuelnim dešavanja u ekonomiji.

-To što smo u posljednje vrijeme suočeni s pojedinim spekulativnim napadima na polju ekonomije, ne može promijeniti činjenicu da smo 13. zemlja po svjetskom paritetu kupovne moći, kao ni činjenicu da smo 17. zemlja svijeta u odnosu na nacionalni dohodak - kazao je Erdogan.

Erdogan je, između ostalog, poručio kako će onima koji navodeći vrlo smiješne razloge ne ispunjavaju obećanja koja su dali njegovoj zemlji, pokazati da su oni u tome najveći gubitnici.

-Onima koji kroz vrlo smiješne razloge ne ispunjavaju obećanja data našoj zemlji, onima koji uz vrlo smiješne razloge pokušavaju uvesti nam sankcije, pokazat ćemo da su oni u tome najveći gubitnici - poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.