Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u turskom gradu Isparta kako spekulativni napadi na tursku ekonomiju ne mogu promijeniti činjenicu da je njegova zemlja 13. u svijetu po paritetu kupovne moći, kao i da je 17. zemlja svijeta po nacionalnom dohotku, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je govorio na ceremoniji dodjele certifikata polaznicima obuke za specijalce u turskom gradu Isparta, a tom prilikom se dotaknuo aktuelnih dešavanja.

-Turska slavna vojska se očistila od izdajnika u svojim redovima i ide iz pobjede u pobjedu - rekao je Erdogan, te dodao: "Uskoro ćemo, ako Bog da, uništiti teroristička gnijezda i istočno od Eufrata (u Siriji)."

Turski predsjednik je naglasio kako turska vojska unutar zemlje zadaje udarce pripadnicima terorističke organizacije s kakvima se u historiji nisu suočili.

Govorio je i o aktuelnim dešavanja u ekonomiji.

-To što smo u posljednje vrijeme suočeni s pojedinim spekulativnim napadima na polju ekonomije, ne može promijeniti činjenicu da smo 13. zemlja po svjetskom paritetu kupovne moći, kao ni činjenicu da smo 17. zemlja svijeta u odnosu na nacionalni dohodak - kazao je Erdogan.

Erdogan je, između ostalog, poručio kako će onima koji navodeći vrlo smiješne razloge ne ispunjavaju obećanja koja su dali njegovoj zemlji, pokazati da su oni u tome najveći gubitnici.

-Onima koji kroz vrlo smiješne razloge ne ispunjavaju obećanja data našoj zemlji, onima koji uz vrlo smiješne razloge pokušavaju uvesti nam sankcije, pokazat ćemo da su oni u tome najveći gubitnici - poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.