SEECP

Erdogan sutra u Sarajevu: Najavljeni sastanak i svečana večera u Predsjedništvu BiH

Objavljeno: 07.07.2019. u 20:00

Erdogan, podsjećanja radi, dolazi u BiH povodom Samita Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a u čast šefova delegacija će u ponedjeljak u 20.00 sati Predsjedništvo BiH biti domaćin svečane večere

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan sastat će se u ponedjeljak u 16.00 sati sa članovima Predsjedništva BiH, potvrđeno je iz Press službe Predsjedništva BiH.

Erdogan, podsjećanja radi, dolazi u BiH povodom Samita Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a u čast šefova delegacija će u ponedjeljak u 20.00 sati Predsjedništvo BiH biti domaćin svečane večere.

SEECP se nastavlja u utorak na Jahorini, gdje je u 9.05 sati predviđeno pravljenje zajedničke fotografije učesnika, a zatim i održavanje plenarne sesije šefova delegacija učesnica. Tim su povodom predviđena obraćanja sve trojice članova Predsjedništva BiH, ali i ostalih šefova delegacija.

Učesnici bi trebali usvojiti i deklaraciju SEECP-a. Ono što je od ranije poznato jeste da se Samitu neće odazvati predstavnici Kosova i Albanije, iako im je upućen poziv iz Predsjedništva BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije