open-navfaktor-logo
search
Poruka
Erdogan: Turska je i dalje nada za njene prijatelje i čovječanstvo uopće
Muslimani širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, a turski predsjednik Erdogan je u bajramskoj poruci istakao kako je to blagdan koji ujedinjuje, spaja, miri i raduje ljude
03.06.2019. u 11:18
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako ta zemlja odolijeva svim napadima i izazovima i kako njena demokracija i ekonomija stoje na čvrstim nogama i predstavljaju nadu za sve njene prijatelje i cijelo čovječanstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Muslimani širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, a turski predsjednik Erdogan je u bajramskoj poruci istakao kako je to blagdan koji ujedinjuje, spaja, miri i raduje ljude.

-Uporedo s tim, tužni smo što znamo da i na ove odabrane dane postoje širom svijeta naša braća koja su žrtve zločina, neimaštine i siromaštva. Želimo da ovaj Bajram protekne u iskonskom blagdanskom ozračju za naš narod, sve muslimane i ljude u svijetu - poručio je Erdogan.

Naglasivši da je svijet ušao u fazu velikih transformacije u kojoj će se odrediti smjernice za buduće stoljeće, Erdogan je naveo kako je velika prednost Republike Turske u tom procesu to što nije slaba kao 90-tih godina prošlog vijeka, već je snažna i stabilna država.

-Zahvaljujući naprecima, investicijama, projektima i reformama koje smo proveli ovih 17 godina, Turska ima povoljan položaj da iskoristi proces transformacije svijeta u svoju korist - naveo je turski predsjednik Erdogan.

On je poručio da će Turska nastaviti put progresa i ostvarivanja svojih ciljeva i vizija, bez obzira na probleme koji se pred nju postavljaju, a koje je i do sada uspješno prevazilazila.

Erdogan je pozvao sve domaće privrednike i investitore da aktiviraju svoje resurse i zajedno grade Tursku, a obećao je da će vlada u punom kapacitetu biti njihova podrška.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.