open-navfaktor-logo
search
Ankara
Erdogan: Turska stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena
Erdogan je danas u Ankari govorio na sastanku sa predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bile su i aktuelne manipulacije oko stanju u turskoj ekonomiji
06.10.2018. u 11:21
get url
text

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako Turska stoji na svojim nogama, te kako njegova zemlja nikome neće padati na koljena, javlja Anadolu Agency (AA). 

Erdogan je danas u Ankari govorio na sastanku sa predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bile su i aktuelne manipulacije oko stanju u turskoj ekonomiji. 

Kako je rekao, kretanja u vezi sa kursom turske lire (TL) ne mogu se objasniti samo ekonomskim razlozima.

-Kad ovo kažem ni na koji način ne želim bježati od odgovornosti, mi samo radimo procjenu aktuelne situacije. Izjave onih koji se nalaze u karakteru ove krize jasno pokazuju da je problem eskalirao na temelju različitih razloga i motiva - poručio je Erdogan, te dodao: 

"Nikada ne smijemo zaboraviti jednu činjenicu, a to je da svaka kriza sa sobom donosi i mnoge mogućnosti." 

Erdogan je također naglasio kakao vjeruje da turski privatni sektor ima vještinu da aktuelnu krizu pretvori u priliku. 

-Kroz svoja rješenja i svoje programe, mi ćemo našu zemlju dovesti do zacrtanog cilja. Turska je zemlja koja stoji na svojim nogama i nikome neće padati na koljena - rekao je Erdogan. 

Erdogan je govorio i o borbi protiv terorizma, te poručio kako će Turska odlučno nastaviti borbu na tom planu. 

-Uništit ćemo sve teroriste i u Kandilu i u Sancaru. Oni će bježati, a mi ćemo ih goniti. Nikada neće imati snagu da naruše mir i blagostanje ovog naroda - poručio je turski predsjednik Erdogan. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.