open-navfaktor-logo
search
Turska
Erdogan: Turska ustaje protiv nepravde u svijetu, to je uspjeh svih nas
Ukoliko danas postoji Turska koja ustaje protiv nepravde bilo gdje u svijetu, to je uspjeh svih nas, rekao je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan
19.05.2019. u 22:47
get url
text

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da se njegova zemlja suprotstavlja nepravdi u cijelom svijetu.

Erdogan je zajedno s mladima i sportistima iftario i tom prilikom poslao poruke ljubavi svoj braći širom svijeta, od Turkistana do Sirije, od Arakana do Bosne, od Srednje Azije do Afrike.

Dodao je kako se Turska kroz historiju suočavala s nizom problema, ali da nikada nije ustuknula pred napadima. Poručio je i kako će Turska nastaviti sigurno koračati ka ostvarivanju svojih ciljeva.

Smatra kako ako danas postoji Turska o kojoj se govori u regiji i svijetu, to je rezultat koraka poduzetih u posljednih 17 godina.

- Ukoliko danas postoji Turska koja ustaje protiv nepravde bilo gdje u svijetu, to je uspjeh svih nas - rekao je Erdogan u obraćanju mladima u gradu Samsunu, povodom 19. maja, nacionalnog Dana omladine i sporta.

Kazao je i kako ako danas postoji Turska koja se brine za palestinsko pitanje, pruža ruku Africi, pomaže braći u Središnjoj Aziji i Balkanu, to je plod pobjeda upisanih u ekonomiji i diplomatiji.

- Ako Bog podari zdravlja i mogućnosti Tursku iz 2023. ćemo zajedno izgraditi. Vi ćete biti arhitekte Turske 2053. i 2071. godine - rekao je Erdogan u obraćanju mladima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.