Poruke

Erdogan uputio čestitku muslimanima povodom nastupajućeg ramazana

Objavljeno: 05.05.2019. u 17:10

Neka našoj naciji, islamskom svijetu i cijelom čovječanstvu bude sretan odabrani mjesec ramazan čiji početak je milost, sredina oprost, a kraj spas od džehenemske vatre, poručio je turski predsjednik

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je čestitku svim muslimanima povodom nastupajućeg odabranog mjeseca ramazana, javlja Anadolu Agency (AA).

"Neka našoj naciji, islamskom svijetu i cijelom čovječanstvu bude sretan odabrani mjesec ramazan čiji početak je milost, sredina oprost, a kraj spas od džehennemske vatre", poručio je Erdogan na Twitteru.

Erdogan je također svim muslimanima poželio da im Gospodar usliša ramazanske molitve i da radosni i u jedinstvu dočekaju Ramazanski bajram.

Ramazan je deveti mjesec hidžretskog kalendara koji muslimani i muslimanke provode u postu od zore do zalaska sunca, nastojeći steći Božije zadovoljstvo, moralno pročišćenje i duhovnu snagu. 

Odabrani mjesec ramazan nastupa večeras s akšam-namazom, a, prema islamskom učenju, u ovom mjesecu nalazi se noć Lejletu-l-kadr u kojoj je ljudima počelo spuštanje Božije objave Kur'ana i noć Bedra, istorijskog događaja koji je snažno usmjerio istoriju islama.
 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije