Turska

Erdogan: Uvjeren sam da će ovo razdoblje biti upisano zlatnim slovima u historiju

Objavljeno: 31.10.2018. u 16:04

Turska brzo napreduje na putu da postane važan akter na svim poljima odbrambenih, zrakoplovnih i svemirskih tehnologija, kazao je turski predsjednik Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će cilj nezavisne i jake Turske biti ostvaren nastavkom “nacionalnih koraka“ koje pravi u oblasti razvoja odbrambene industrije, javlja Anadolu Agency (AA).

 Turski predsjednik Erdogan prisustvovao je danas u Ankari svečanom predstavljanju završenih projekata Razvoja nacionalne infrastrukture i tehnologije.

-Za razliku od nekadašnjih 20 posto, udio domaće proizvodnje u odbrambenoj industriji Turske trenutno iznosi 65 posto, a dodatno ćemo ga povećati - kazao je Erdogan.

Izrazivši zadovoljstvo ostvarenim napretkom u razvoju odbrambene industrije, Erdogan je kazao da je to veoma važno za sigurnost u toj zemlji.

-Turska brzo napreduje na putu da postane važan akter na svim poljima odbrambenih, zrakoplovnih i svemirskih tehnologija - kazao je Erdogan.

On je dodao da su već ostvareni zapaženi uspjesi u razvoju nadzornih sistema s visokom rezolucijom, satelitskih sistema komunikacije, lansiranja raketa, prikupljanja podataka i drugih oblasti.

Erdogan je također kazao kako je jedan od razloga sve učestalijih napada na Tursku u posljednjem periodu to što ta zemlja vodi nezavisnu politiku.

-Uvjeren sam da će ovo razdoblje biti upisano zlatnim slovima u historiju. Međutim, ne smijemo se zadovoljiti ostvarenim. Nastavit ćemo praviti krupne iskorake - poručio je Erdogan.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije