Erdogan je klanjao džuma-namaz u džamiji Camlica u Istanbulu, a po izlasku iz džamije odgovarao je na pitanja novinara.

Erdogan i supruga Emine Erdogan prošlog vikenda potvrdili su da su pozitivni na koronavirus, a turski predsjednik je odgovarajući na pitanja novinara govorio o tome kako je protekao cjelokupni proces borbe s COVID-19.

- Mogu reći da sam ovaj proces prošao vrlo lahko. Naravno, vakcina je sigurno pomogla. Ja sam primio dvije doze vakcine Sinovac, a treću BioNTech. Zahvaljujući učinku ovih vakcina, prošao sam ovaj proces ugodno i u kratkom vremenu. Drugim riječima, kroz 4-5 dana test je pokazao da sam negativan - pojasnio je Erdogan.

Dodao je kako mu je drago što je danas imao priliku ponovo biti s narodom na džuma-namazu, te najavio kako u ponedjeljak ide u posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dalje govoreći o procesu liječenja od COVID-19, Erdogan je naveo kako je sve svoje obaveze obavljao od kuće.

- Tokom procesa nisam osjetio umor niti iscrpljenost, a svoje obaveze, međunarodne, nacionalne, obavljao sam kod kuće - kazao je Erdogan, dodavši kako nije bio u glavnom gradu Turske, ali je iz Istanbula putem video konferencije s Ankarom bio na vezi.

Na pitanje o zdravstvenom stanju njegove supruge Emine, Erdogan je odgovorio kako su se simptomi kod nje pojavili dan kasnije, te kako još uvijek nije preboljela COVID-19.

- Moja supruga još nije preboljela. Trenutno se nastavlja pridržavati svih mjera. Vjerujem da će do ponedjeljka i ona prebroditi, jer moramo zajedno na putovanje - poručio je Erdogan.