open-navfaktor-logo
search
Jasna poruka
EUFOR: Nastavljamo s podrškom u održavanju sigurnog okruženja u BiH
Snage Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) će i dalje podržavati lokalne vlasti u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, u saradnji s agencijama za provođenje zakona i oružanim snagama BiH, poručili su u petak iz Glavne komande EUFOR-a, potvrdivši da je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) jednoglasno odobrilo produženje mandata na još 12 mjeseci.
05.11.2021. u 11:11
get url
text

VEZANI TEKST - Komandant EUFOR-a dao je vrlo opasne izjave o OSBiH, ako sve eskalira, hoće li biti zabrinut ili vrlo zabrinut!?

Kako se navodi u saopćenju EUFOR-a, obnovom mandata međunarodna zajednica poslala jasnu poruku podrške i povjerenja, priznajući rezultate koje je operacija "Althea" ostvarila u proteklih 17 godina, posebno doprinos EUFOR-a održavanju mira i stabilnosti u BiH.

- EUFOR je spreman da nastavi s obavljanjem svojih dužnosti i ispunjavanjem svih svojih zadataka u svrhu podrške sigurnom i stabilnom okruženju u skladu s mandatom i sa stopostotnom posvećenosti BiH, njenim građanima i napretku ove zemlje na putu EU integracija - navodi se u saopćenju Glavne komande EUFOR-a.

Dodaje se da ovo također obuhvata i podršku Master planu BiH za municiju, naoružanje i minsko-ekplozivna sredstva, deminiranju i kolektivnoj obuci sa Oružanim snagama BiH, koje kao multietničke i osposobljene oružane snage pomažu da se vrati povjerenje građana u stabilnu i sigurnu BiH.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.