open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija
Evo kako bi trebao izgledati Trg oslobođenja - Alija Izetbegović
Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine dala je pozitivno mišljenje o projektu Trg oslobođenja - Alija Izetbegović koji je Općina Stari Grad Sarajevo uputila na mišljenje Federalnom ministarstvu prostornog uređenja koje je zatražilo dopune projekte koje su se odnosile na tehnička pitanja i tehničke saglasnosti. 
12.01.2022. u 07:58
get url
text
Trg oslobođenja - Alija Izetbegović
Trg oslobođenja - Alija Izetbegović

Općina Stari Grad Sarajevo ispunila je sve zahtjeve Federalnog ministarstva prostornog uređenja koje je nadležno za izdavanje odobrenja za rekonstrukciju Trga, navodi se u saopćenju Općine Stari Grad.

U okviru svojih nadležnosti, Federalno ministarstvo prostornog uređenja je, na temelju Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije BiH, naložilo Općini Stari Grad Sarajevo da objavi javni poziv za uvid u Glavni projekat prije izdavanja odobrenja za rekonstrukciju Trga oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu.

Shodno tome, Općina Stari Grad objavljuje javni poziv na uvid u Glavni projekat koji će biti izložen u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja, ulica Hamdije Čemerlića 2, od 11 do 15 sati, u trajanju od 15 dana, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.