Slovenska europarlamentarka Tanja Fajon kazala je da joj je velika čast primiti laskavi naziv Počasne građanke Kantona Sarajevo, koja joj je trebala biti uručena danas na svečanoj sjednici Skupštine KS.

- Ova vijest me je prijatno iznenadila i dirnula u isto vrijeme. Vjerovatno mnogi od vas već znaju da je Sarajevo oduvijek bila moja velika ljubav. Gajim simpatije prema čitavom regionu, međutim, Bosna i Hercegovina ima posebno mjesto u mom srcu - napisala je Fajon na svom Facebook profilu.

Međutim, Fajon kaže kako joj je izuzetno je žao što danas ne može biti u Sarajevu i primiti ovo veliko priznanje zbog kampanje za evropske izbore.

 - Dozvolite mi da napomenem koliko cijenim i koliko se divim Sarajlijama. Uprkos strašnim trenucima koje ste preživjeli ne tako dugo unazad, i dalje ste u stanju da pokažete nevjerovatnu dozu duhovitosti, nade, optimizma i životne energije. To su stvari kojima i sama težim u životu. Obećevam da ću naziv pažljivo čuvati i da ću se truditi da ga što bolje zastupam. U svakom pogledu nastavit ću da širim dobru riječ o Sarajevu i vašoj zemlji, kao i da se zalažem za njen što brži napredak i u budućnosti - poručila je Fajon.

Još jednom se najljepše zahvaljujem, dodala je.