open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Field: Velika Britanija podržava SAD kada su u pitanju sankcije u BiH zbog korupcije
Matthew Field, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, objavio je na svom Twitter nalogu da će ova država podržati SAD u borbi protiv korupcije u BiH koja podrazumijeva određene sankcije. 
08.10.2021. u 17:02
get url
text

- Ujedinjeno Kraljevstvo je predano borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa onima koji dijele našu predanost, uključujući i putem razmjene informacija i izgradnje kapaciteta.

VEZANI TEKST - Ambasada SAD-a: Korumpirani pojedinci trebaju snositi odgovornost

Potpuno se slažemo sa SAD-om i drugim partnerima kada je u pitanju potreba da se više radi na promoviranju transparentnosti i sprječavanju korumpiranih pojedinaca da izvuku korist iz svojih kriminalnih aktivnosti, te da se pruži podrška onima koji rade na iskorijenjenju korupcije - navedeno je u saopćenju Ambasade Velike Britanije, objavljenom na Twitter nalogu ambasadora Fielda.

- Imamo niz načina na koje podržavamo stabilnost i dobro upravljanje u Bosni i Hercegovini. Koristimo sankcije ako i kada ocijenimo da će to biti najefikasnije, na osnovu dokaza, ciljajući one koji su odgovorni za ozbiljnu korupciju - dodaje se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.