open-navfaktor-logo
search
Ljepota sa svrhom
Finalistice izbora Miss BiH u akciji spašavanja Srednje muzičke škole u Tuzli
Svaka pomoć je dobrodošla, jer to za Vas nije ništa, a ovim mladim talentovanim ljudima znači mnogo - poručuju finalistice izbora Miss BiH
22.09.2018. u 19:20
get url
text
get url
text

Izbor Miss BiH je projekat koji promovira mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno teme koje su od općeg interesa za cijelo društvo. Cilj projekta "Ljepota sa svrhom" koji je pokrenula Direkcija Miss BiH je upravo poticanje volontiranja i humanosti, jer svijet više nego ikad treba ljude koji će pokrenuti promjenu, spremne zauzeti se za druge i afirmirati pozitivne vrijednosti.

U prethodnim godinama, Direkcija Miss BiH  je promovirala razne humanitarne akcije i druge teme kao što su promocija turizma, pomoć djeci s posebnim potrebama, spriječiti nasilje u porodici, akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom "Darujte krv, spasite život", dvogodišnja promotivna edukativna aktivnost "Prevencija raka dojke" pod nazivom "Nosim ružičasto za moju mamu", razvoj i podizanje ekološke svijesti - kampanja pod nazivom "Više cvijeća-manje smeća", kampanja "Zajedno možemo sve" za pomoć ugroženim od poplava, "Bolje obrazovanje, bolja BiH".

- Ove godine naša kampanja nosi naziv "I mi hoćemo svoju školu", a usmjerena je na pomoć Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli koja je u cjelosti oštećena. Želja nam je  da se obnovi stara zgrada škole ili da se pronađe rješenje za novu zgradu, ali i da se prikupe novčana sredstva za nabavku muzičkih instrumenata ove škole, jer su sadašnja dotrajala i neupotrebljiva. Žalosno je vidjeti kako učenici i profesori ove škole već duži niz godina rade u neuvjetnim prostorijama. Stoga Vas pozivamo da se uključite u humanitarnu akciju za pomoć Srednjoj muzičkoj školi "Čestmir Mirko Dušek" u Tuzli, pozivom na humanitarni broj 090 290 014. Cijena poziva za fiksne i mobilne mreže BH Telekom iznosi 1 KM plus PDV (1,10 KM). Nadamo se da će , uz Vašu pomoć, nešto što se mašta godinama postati stvarnost i da će i grad Tuzla, grad muzičkih talenata, konačno dobiti svoju muzičku školu - kaže Robert Jovanović, komercijalni direktor i producent izbora Miss BiH za Miss Svijeta.

- Jedan od zadataka muzičke škole je očuvanje onih pravih, istinskih, umjetničkih i tradicionalnih vrijednosti muzike u našoj sredini. Ovom prilikom bih se zahvalila svim potencijalnim donatorima i građanima koji će finansijski i materijalno pomoći humanitarnu akciju "I mi hoćemo svoju školu" - poručuje direktorica Srednje muzičke škole u Tuzli Zrinka Andrejaš.

Projektu "Ljepota sa svrhom", sa puno dobre volje, pridružile su se i sve finalistice ovogodišnjeg izbora Miss BiH.

- Sretna sam što mogu aktivno učestvovati u akciji od društvenog značaja. Dragi građani BiH, učinite da buduće mlade generacije imaju normalne uslove za rad. Donirajte muzičke instrumente ili pozovite humanitarni broj - apeluje Elma Šljivić, Miss Federacije BiH.

 - Svaka pomoć je dobrodošla, jer to za Vas nije ništa, a ovim mladim talentovanim ljudima znači mnogo.  Moramo biti jedni uz druge, a "Ljepota sa svrhom" trudi se da probudi ono najbolje u nama" - ističe Jelena Škrbić, Miss RS-a.

Finalni izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2018 održat će se u nedjelju, 30. septembra, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, sa početkom u 21 sat i uz direktan televizijski prijenos na FTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.