Kako su objavili su iz Bordo kluba ovo je rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH" između Fudbalskog saveza BiH i FK Sarajevo.

FSBiH je implementator projekta od strane UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

VEZANI TEKST - Džemidžić ne odgovara, ekspert Hodžić nema vremena: Gdje je zapela hibridna trava?

- Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. FSBiH je osigurao sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će osigurati FK Sarajevo.

Troškove održavanja terena prvih šest mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će FSBiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo - saopćeno je FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo izražava veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, sasvim sigurno, u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31. decembar 2022. godine.