open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Fonseca pred duel s Gentom: Nije fer izmišljati priče o stvarima koje se nikada nisu desile
Fudbaleri Rome u četvrtak igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Evropske lige kada na Olimpicu gostuje belgijski Gent.
19.02.2020. u 13:46
get url
text

Pred ovaj susret, poslije tri vezana poraza u Serie A, na novinarska pitanja odgovarali su trener Rimljana Paulo Fonseca i stoper rimske ekipe Chris Smalling.

Portugalski stručnjak osvrnuo se na pojedine informacije u medijima koje se tiču atmosfere u ekipi, a koje se dotiču njegovih odnosa sa ekipom.

- Imam dobar odnos sa ekipom. Lako je izmisliti problem između stručnog štaba, ekipe ili kluba, ali stvari su transparente, ništa ne pokušavamo sakriti. Nije fer izmišljati priče o stvarima koje se nikada nisu desile - kazao je Fonseca, a zatim se osvrnuo i na susret šesnaestine finala Evropske lige:

- Radili smo dobro tokom ove sedmice. Ekipa je u boljoj formi i spremna je, ali bit će ovo težak dvomeč.

Uprkos lošem nizu u prvenstvu, Fonseca i dalje vjeruje da Roma na kraju sezone može osigurati mjesto koje će je sljedeće sezone odvesti u Ligu prvaka.

- Mi i dalje vjerujem da se možemo kvalifikovati u Ligu prvaka kroz prvenstvo. Važno je da opet pronađemo sami sebe, ne možemo razmišljati o tome da osvojimo ovo takmičenje ako nismo sposobni da pronađemo samopouzdanje. Sutra smo fokusirani na pobjedu - poručio je Portugalac.

Utakmica između Rome i Genta igra se na Olimpicu sa početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.