open-navfaktor-logo
search
Zakazan datum
Forto: Radit ćemo dok ne bude imenovana nova vlada, nije mi žao
Ova vlada ima izrazitu podršku građana, podršku koju nije imala nijedna vlada od rata na ovamo. To pokazuju brojke veoma jasno. To pokazuje da smo radili dobar posao, kazao je Forto
23.01.2020. u 11:07
get url
text

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je da mu nije žao zbog smjene Vlade Kantona Sarajevo.

- Ova vlada radi najbolje što može, mislim da je javnost to prepoznala. Mi imamo neke projekte koje ćemo objaviti naredne sedmice koji pokazuju da ova vlada ima izrazitu podršku građana, podršku koju nije imala nijedna vlada od rata na ovamo. To pokazuju brojke veoma jasno. To pokazuje da smo radili dobar posao i radit ćemo dobar posao dok ne bude imenovana nova vlada - kazao je Forto.

Kazao je da je ova vlada pokrenula puno projekata, a većina njih za koje žele da se realiziraju su, kaže, u Prijedlogu budžeta.

- Najvažnije za nas i najskuplja mjera jeste skup odluka koje smo dionijeli u vezi s javnim prijevozom. Bez javnog prijevoza nema boljeg kvaliteta u Sarajevu, bez javnog prijevoza se ne mogu sprovesti odluke koje će pomoći da se očisti zrak u Sarajevu. Javni prijevoz je žila kucavica svakog urbanog mjesta, to je jedna od stvari koja može doprinijeti da više ljudi odluči da ostane u Sarajevu. Posebno nam je bitno da se realiziraju socijalne naknade i davanja. Ministar Malik Garibija je pripremio veliki broj mjera, a posebno je važno da su planirana dva povećanja socijalnih davanja u ovom budžetu koji se treba usvojiti. Ako pitate šta želimo da se uradi, jednostavno neka urade budžet koji smo mi pripremili – kazao je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.