Ponedjeljak, 20.03.2023.
Selo se prostire na površini od 80 hektara
FOTO: Anadolija

Francusko selo u Maleziji ne prestaje privlačiti pažnju turista

Selo je podignuto po uzoru na francuski grad Colmar u kojem se i danas nalaze šarolike drvene kuće iz perioda renesanse

Colmar Tropicale, selo u Maleziji sagrađeno u duhu prepoznatljive francuske arhitekture iz srednjeg vijeka, svaki dan privlači pažnju velikog broja turista.

U selu, izgrađenom u turističke svrhe u pokrajini Pahang, postoje i restorani u kojima posjetioci mogu probati jela iz francuske kuhinje, a u ponudi su i likovne izložbe i originalne ulične predstave.

Francusko selo, kako ga nazivaju u Maleziji, prostire se na površini od 80 hektara na nadmorskoj visini od oko 900 metara pa je temperatura u Colmar Tropicaleu ispod prosjeka zemlje.

Selo, čija izgradnja je zvanično završena 2000. godine, podignuto je po uzoru na francuski grad Colmar u kojem se i danas nalaze šarolike drvene kuće iz perioda renesanse.

U Colmar Tropicaleu se nalaze i hoteli, također izgrađeni u duhu srednjovekovne arhitekture, u kojima turisti mogu i odsjesti. Među brojnim interesantnim sadržajima posjetioci u francuskom selu mogu posjetiti i botanički vrt, ergelu na kojoj mogu jahati konje i zoološki vrt.

Osim toga, Colmar Tropicale često posjećuju i pjevači i umjetnici koji u selu snimaju reklamne filmove i muzičke spotove. Posljednjih godina je također sve više mladih bračnih parova koji dolaze u selo kako bi se fotografisali. Francusko selo je udaljeno svega 45 minuta od prijestolnice Kuala Lumpura.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh