open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Francuzi na Grbavici: Zmajevi u (ne)mogućoj misiji protiv svjetskih prvaka
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sari na Grbavici će ugostiti Francusku.
31.03.2021. u 07:29
get url
text

Zmajevi će biti u (ne)mogućoj misiji i protiv aktuelnog svjetkog prvaka pokušat će doći do prve pobjede u kvalifikacionom ciklusu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Ivaylo Petev, selektor bh. tima, pozitivan je na COVID-19 i neće biti na Grbavici, ali će njegove zamisli u djelo pretvarati njegovi pomoćnici Elvir Rahimić i Slaven Musa.

- Znamo protiv koga igramo, a to je najbolja reprezentacija na svijetu. Imamo svoje zamisli, ali dosta toga zavisi i od protivnika. Teško je igrati napadački protiv Francuske i najvažnije je da igramo kompaktno, agresivno i jako i nadamo se pozitivnom rezultatu - kazao je Rahimić.

Miralem Pjanić naš reprezentativac iz Barcelone danas će upisati 100. nastup za Zmajeve.

- Za mene je to važna utakmica i jubilej o kojem nisam mogao da sanjam. Moj san će postati stvarnost, jer sam kao dijete s ocem prelazio hiljade kilometara da bih gledao naše Zmajeve - kazao je Pajnić.

Selektor Francuske Didier Deschamps izjavio je kako očekuje tešku utakmicu, pohvalivši naš tim.

- Zaista je riječ o teškoj grupi, sasvim sigurno je da će utakmica biti teška, da ekipa BiH ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj ko pobijedi bit će u boljoj poziciji pred nastavak kvalifikacija - rekao je Deschamps.

Glavni sudija meče bit će Italijan Daniele Orsato, a pomagat će mu zemljaci Alessandro Giallatini i Fabiano Preti. Četvrti sudija je Massimiliano Irrati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.