open-navfaktor-logo
search
Zvanično
FSBiH potvrdio: Odložen meč Rusija - BiH
Prijateljska utakmica A reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije koja je trebala biti odigrana 19. novembra u Sankt Peterburgu neće biti odigrana u tom terminu.
31.10.2022. u 12:22
get url
text

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odložena.

VEZANI TEKST - Dodik i Zeljković predriblali Putina

Predsjednik FSBiH Vico Zeljković je konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je, podsjetimo, prihvatio ponudu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice od FS Rusije, saopćila je krovna kuća bh. fudbala 9. septembra.

Istog dana Komitet za hitnost u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa, dao je zeleno svjetlo za potpisivanje ugovora.

VEZANI TEKST - Rusi "odjavili" Zmajeve: Dogovorili prijateljski meč za 17. novembar

Uslijedile su burne reakcije javnosti, utjecajni reprezentativci Edin Džeko, Miralem Pjanić i mnogi drugi bili su protiv puta u Rusiju i jasno kazali da im ne pada napamet da igraju takav meč u vrijeme dok traje ruska agresija na Ukrajinu.

Sjednica Izvršnog odbora FSBiH koja je trebala preispitati odluke Komiteta za hitnost više puta je prolongirana, međutim ipak je u konačnici održana.

Rusi su prije tri dana preduhitrili FSBiH i "odjavili" Zmajeve. Rusija je tada postigla zvanični dogovor o prijateljskoj utakmici protiv Tadžikistana 17. novembra. 

Vrijedi istaknuti da ove dvije reprezentacije nikada ranije nisu odigrale međusobni duel. I neće do daljnjeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.