open-navfaktor-logo
search
Oduzeto oružje i municija
FUP: U nastavku akcije "Aperkat" uhapšene tri osobe na području Sarajeva
U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili tri osobe zbog krivičnih djela nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprave i neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
22.07.2021. u 16:34
get url
text

Pored navedenih krivičnih djela ovom istragom su obuhvaćene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju, saopćio je FUP.

Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu pretreseni su stambeni objekti koje koriste osumnjičeni na četiri lokacije na području Kantona Sarajevo.

Uhapšeni su F. Š. (1977), O .H. (1990) i S. Z. (1997). Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Iz FUP-a su podsjetili da su ranije u sklopu ove višemjesečne istrage uhapsili još 11 osoba iz Sarajeva, kod kojih je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina marihuane, spida i kokaina, kao i sredstva za pakovanje i vaganje droge, mobilni telefonski aparati i sim kartice, oružje, municija, te drugi predmeti koji potiču ili dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Također, u sklopu ove istrage pripadnici Federalne uprave policije su u ranijem periodu na području Kantona Sarajevo, uhapsili 10 osoba kod kojih je prilikom pretresa pronađena opojna droga koju su kupili od osumnjičenih, te im se stavlja na teret krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.