open-navfaktor-logo
search
Presuda u Zenici
Gasalu i Alagiću 13 mjeseci zatvora: Flašama i čašama gađali pjevača jer je odbio pjevati narodnjake
Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Gorana Alagića i Almira Gasala, kojom ih je osudio na ukupno 13 mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja.
28.11.2022. u 15:02
get url
text

Alagić je osuđen na osam, dok je Gasal dobio pet mjeseci zatvora, a jer su "naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili građanski mir druge osobe".

Optužnica protiv njih u cijelosti je potvrđena 1. jula ove godine, a na teret im je stavljeno da su 25. marta u jednom ugostiteljskom objektu u Jevrejskoj ulici u Zenici maltretirali pjevača A. A., koji je u tom objektu nastupao uživo.

- Zajednički i dogovorno, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili su građanski mir A. A. na način da su ga pozivali u vrijeme dok je izvodio muziku uživo u navedenom ugostiteljskom objektu i tražili od njega da pjeva narodnu muziku, što je on odbio. Nakon toga su sa stola bacali čaše i flaše u pravcu A. A., a zatim je došlo i do međusobnog naguravanja, zbog čega je B. K. pozvao policiju koja je došla na mjesto događaja i uhapsila ih, dok su se gosti objekta razišli - navedeno je u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.