open-navfaktor-logo
search
Nova komandantica
Generalica McGaha potvrdila opredijeljenost NATO Štaba za podršku MO i OSBiH
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u nastupnu posjetu brigadnu generalicu Pamelu McGahа, novopostavljenu komandanticu NATO Štaba Sarajevo, sa njenim najbližim saradnicima.
22.12.2021. u 13:31
get url
text

Sastanku su prisustvovali i zamjenici ministra odbrane BiH - Mijo Krešić i Mirko Okolić.

Razgovarano je o trenutnom stanju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, izazovima sa kojima se suočava odbrambeni sistem, te planiranim aktivnostima.

Ministar Podžić je pohvalio dosadašnji vid saradnje sa NATO Štabom Sarajevo te je poželio dobrodošlicu novoimenovanoj komandantici.

- Ne sumnjam da ćemo nastaviti kontinuirano našu dobru saradnju. Želim vam uspjeh u izvršavanju dodijeljene misije i naša vrata su vam uvijek otvorena - rekao je Podžić.

Generalica McGaha je naglasila čvrstu opredijeljenost NATO Štaba Sarajevo nastavku pružanja podrške MO i OSBiH u daljnjem procesu odbrambene reforme, kao i punu podršku našem opredjeljenju ka punopravnom članstvu u euroatlantske integracije.

Zamjenici ministra odbrane BiH Mijo Krešić i Mirko Okolić su, također, generalici McGahi poželjeli dobrodošlicu, uz konstataciju da očekuju nastavak uspješne saradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.