open-navfaktor-logo
search
Posljedice pandemije
Glamoč: U Kantonu Sarajevo bez posla ostale 3.022 osobe
Komandantica Štaba Civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS) Nihada Glamoč je na današnjoj konferenciji za medije posebno je naglasila kako je zabilježen negativan trend kada se radi o zapošljavanju osoba u KS.
19.04.2020. u 14:55
get url
text

- Od 18. marta do 17. aprila na biro su se prijavile 3.022 osobe, što znači da su 3.022 osobe ostale bez posla - dodala je.

Kada je riječ o kršenju samoizolacije, to je skoro stavljeno pod kontrolu, kazala je ministrica.

- U toku jučerašnjeg dana samo imali samo dvije osobe koje su prekršile samoizolaciju i smještene su i prisilnu izolaciju u Studentski dom na Bjelavama - rekla je Glamoč te dodala:

"Kada smo kod podataka o osobama koje ulaze u zemlju, u toku jučerašnjeg dana smo imali 11 osoba koje su smještene u Studentski dom na Bjelavama. Trenutno u karantinu u Studentskom domu na Bjelavama imamo 131 osobu, a Federalno mnistarstvo zdravstva je za dvije osobe izdalo rješenja za prestanak karantine. One su iz Brčko Distrikta i jučer su napustile Studentski dom".

Na kraju je još rekla da će sljedeće sedmice početi s planiranim radovima i aktivnostima proljetnog čišćenja grada.

- U toku naredne sedmice ćemo početi s aktivnostima proljetnog čišćenja našeg grada, poštujući naredbe koje su izdate i pridržavati se svih naredbi - kazala je Glamoč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.