open-navfaktor-logo
search
Sjećanja
Godišnjica masakra na mezarju u Boljakovom Potoku
Za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na pomenuto groblje s agresorskih položaja ispaljene su granate od kojih je jedna pala među okupljenje građane
28.09.2019. u 19:38
get url
text

Delegacija Kantona Sarajevo, koju su predvodili dopredsjedavajuća Skupstine Smiljana Viteškić i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija danas je položila cvijeće na mjesto masakra, koji se desio prije 27 godina na mjesnom mezarju u Boljakovom Potoku.

Ministar Garibija je istakao kako se uvijek treba prisjećati stradalih sugrađana, ali se sjetiti i saosjećati sa svim onima koji pate u Jemenu, Siriji i drugim mjestima gdje stradaju civili.

Za vrijeme dženaze Fatimi Jusić na pomenuto groblje s agresorskih položaja ispaljene su granate od kojih je jedna pala među okupljenje građane. Od njenog rasprskavajućeg dejstva ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan te dvije N.N. muške osobe.

Cvijeće su položile porodice ubijenih, te delegacije Općine Novi Grad i Unije civilnih žrtava KS, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.