Potvrđeno

Goran Jurčenko grubo prekršio kodeks ponašanja i dobio otkaz na klupi Zmajica!

Objavljeno: 09.06.2019. u 18:04

Prvo je udaljen iz kampa reprezentacije, a potom je razriješen dužnosti pomoćnika 

Goran Jurčenko više nije u stručnom štabu bh. reprezentacije

Goran Jurčenko danas je zvanično razriješen dužnosti pomoćnika selektora ženske seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jurčenko je tokom mini-priprema naše reprezentacije grubo prekršio kodeks ponašanja tokom boravka na okupljanjima državne reprezentacije, te je radi toga i udaljen iz kampa reprezentacije, potvrđeno je iz Saveza, bez obrazloženja šta je Jurčenko uradio. 

Sa ovom odlukom upoznat je prvo Jurčenko, a potom i selektor Goran Lojo, team manager Razija Mujanović, košarkašice koje se nalaze na okupljanju, te čelnici KSBiH.

Kao što je poznato, naša podmlađena reprezentacija nalazi se na mini-pripremama, gdje je prema odluci Saveza data prilika mlađim djevojkama i onim koje nisu imale preveliku minutažu kako bi se uz nekoliko iskusnijih reprezentativki pokušale nametnuti za naredni ciklus kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Pred našom selekcijom su, nakon susreta sa Srbijom i Crnom Gorom, još dva susreta sa Hrvatskom, a potom slijedi odlazak u Češku na turnir, čime će biti i završene pripreme.

Selekciju će tokom preostalog perioda priprema voditi selektor Goran Lojo, dok će ime novog pomoćnika, biti naknadno objavljeno.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije