open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Goran Roso pušten na slobodu: Lažno se predstavljao kao službenik SIPA-e, osumnjičen za brojna djela
Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv Banjalučanina Gorana Rose (48) zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara i druga krivična djela.
Denis Zeba
14.02.2020. u 11:47
get url
text

On je uhapšen u akciji "Parma", a sumnjiči se da je djela počinio na štetu G. V., Ž. N. Ž. B. i Ž. D. B., svi iz Banje Luke.

Osumnjičenog je ispitao postupajući tužilac, te je odlučeno da se pusti na slobodu.

- S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, osumnjičeno lice je pušteno i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode - saopćeno je danas iz banjalučkog tužilaštva.

Roso se sumnjiči da je razbojništvo počinio 2015. godine, kada je napadnut stečajni upravnik preduzeća "Parma trend" od kojeg je ukradena brojna dokumentacija.

Zatim se tereti da se lažno predstavljao kao službenik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), kao i da je na osnovu falsifikovane dokumentacije nezakonito prodavao nekretnine djece nekadašnjeg vlasnika benzinskih pumpi "Parma trend", a koji je u međuvremenu počinio samoubistvo.

Pored Rose, u akciji "Parma" su uhapšeni i Martina Roso, Dušan Šajin i Milorad Vođević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.