open-navfaktor-logo
search
Derventa
Gorjela benzinska pumpa: Nakon pljačke zapalili objekat?
Policajci zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara obavljaju uviđaj na mjestu događaja, nakon kojeg će biti poznato više informacija
20.11.2018. u 11:26
get url
text
get url
text

Policiji u Derventi rano jutros prijavljeno je da je na benzinskoj pumpi "Slavuljica-petrol" došlo do požara. 

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, požar je prijavljen oko 3.45 sati, a tom prilikom izgorjela je benzinska pumpa koja se nalazi u ulici 1. maja u Derventi.

- Policijski službenici Policijske stanice Derventa zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj obavljaju uviđaj - kazali su iz policije, te dodali kako je o svemu obaviješten i tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva.

Kako piše portal Derventacafe, požar su nakon intervencije duže od dva sata lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa.

Prema nezvaničnim informacijama, benzinska pumpa se navodno našla na meti naoružanih pljačkaša, koji su radnika zatvorili u jednoj od sporednih prostorija, a nakon toga pokupili novac. Pri odlasku iz benzinske pumpe, navodno su bacili neku zapaljivu materiju koja je izazvala požar, a u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Iz PU Doboj nam nisu mogli potvrditi ove infomacije. Kako su nam kazali u policiji, prijavljen je samo požar, a nakon obavljenog uviđaja bit će poznato više informacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.