Sarajevo

Gorjela sportska kladionica: Kamenom razbijen portal, uzrok požara nepoznat

Objavljeno: 07.06.2019. u 15:58

U unutrašnjosti objekta je pronađen kamen, te je njime najvjerovatnije razbijen stakleni portal na vratima

FOTO: Ilustracija

Dežurna služba Druge Policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo jučer je, oko tri sata nakon ponoći, obaviještena da je u sportskoj kladionici "Sport Plus", koja se nalazi u Kranjčevićevoj ulici, u općini Centar, došlo do požara. 

- Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, te ustanovili da su požar ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Povrijeđenih osoba nije bilo, a na objektu je pričinjena materijalna šteta - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

O tome je obaviješten i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci MUP-a KS, zajedno sa sudskim vještakom protivpožarne struke. 

Tom prilikom ustanovljeno je da je do požara došlo u noći sa srijede na četvrtak, u vremenskom periodu od 22 do 2.50 sati. 

U unutrašnjosti objekta je pronađen kamen, te je njime najvjerovatnije razbijen stakleni portal na vratima, a način na koji je došlo do požara nije utvrđen.

- Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja - navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije