open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Gorjeli automobili u garaži zgrade na Stupu, u vrijeme požara muškarac preminuo
U vrijeme požara jedan muškarac je preminuo, ali se u ovom trenutku sa sigurnošću ne može reći šta je uzrok smrti.
10.11.2019. u 08:37
get url
text

Požar koji je izbio jutros rano u garaži stambene zgrade u sarajevskom naselju Stup, ugašen je 6.30 sati. Nekoliko stanara su povrijeđeni, a pretpostavlja se da je smrt jednog muškarca nastupila usljed udisanja dima. 

Prema informacijama iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, gorjela su dva automobila u podzemnoj garaži jedne od Tibrinih zgrada. Vatrogasci su dobili dojavu o požaru u 4.35, a lokalizovan je u 5.45 sati, da bi u 6.30 vatra u potpunosti bila ugašena. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila i 12 vatrogasaca. 

Izgorjela su dva automobila, vatra nije zahvatila objekte, ali se gust dim širio u haostorima zgrada, što je izazvalo paniku kod stanara.

U vrijeme požara jedan muškarac je preminuo, ali se u ovom trenutku sa sigurnošću ne može se reći šta je uzrok smrti. Njega su vatrogasci, kako je rečeno Faktoru u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS, pronašli između zgrada. Postoji mogućnost da je preminuo usljed gutanja dima.

{$galerijaFotografija}

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo požar je izbio u garaži stambene zgrade u ulici Stupska broj 19.

-Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici, kao i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečena je jedna osoba u besvjesnom stanju, a potom su ljekari Hitne pomoći konstatovali smrt ove osobe. Sumnja se da je smrt nastupila usljed djelovanja dima. Još troje je prevezeno na dalje ukazivanje ljekarske pomoći u Klinički centar Sarajevo i van su životne opasnosti. Uviđajem na mjestu događaja rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pored policijskih službenika, prisustvuje i vještak za protivpožarnu zaštitu - rečeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Tibra pozar 10.11.2019
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.