Informacije koje su se pojavile u medijima da Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske pravi spiskove nepodobnih koje proglašava neprijateljima RS-a, sredstvo je putem kojeg režim nastoji da se obračuna sa političkim neistomišljenicima koristeći poluge vlasti, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica.

- Izjave Milorada Dodika izrečene u Banskom dvoru o crnim knjigama u koje će upisivati sve one koji drugačije razmišljaju odavno su došle u fazu realizacije. Porazno je što za ovaj prljav posao režim koristi institucije Republike Srpske. Cilj je prijetnjama i strahom neutralisati sve one koji govore istinu i ne žele da se povinuju – kazao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je naglasio da ga "nikakve prijetnje i crne liste vladajućeg režima neće zaustaviti da govori istinu i bori se protiv propalih politika i ljudi koji su ojadili srpski narod a sada još žele da siju strah".

- Želim da im poručim da sam spreman za političku borbu a da su njihove crne liste i pristisci samo dodatni motiv za još odlučnije djelovanje – kazao je Govedarica.

Govedarica je istakao da "SNSD kao nasljednik komunističkog režima koristi iste one metode zavođenja terora i jednoumlja kakve su koristili Brozovi načelnici tajnih službi u borbi sa kritičarima partije i rada partijskih prvaka".

- Moj otac je bio progonjen u prošlom režimu zbog drugačijeg mišljenja pa me ne čudi što danas nasljednici koji baštine naslijeđe iz tog vremena žele i mene da progone po istom osnovu – zaključio je Govedarica.