open-navfaktor-logo
search
Osnaživanje odnosa
Grad Sarajevo podržao izgradnju Muzeja 505. viteške brigade s 50.000 KM
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila načelnika Općine Bužim Mersudina Nanića. Ovom prilikom Karić i Nanić potpisali su Ugovor o finansijskoj podršci Grada Sarajeva Muzeju 505. Viteške brigade u Bužimu.
03.11.2021. u 22:14
get url
text

VEZANI TEKST - Položen kamen temeljac za izgradnju Muzeja 505. viteške brigade
 

Potpisivanju je prisustvo i gradski vijećnik Vedad Deljković, šef Kluba Stranke demokratske akcije u Gradskom vijeću, koji je i inicirao da Grad Sarajevo pomogne izgradnju ovog vrlo bitnog objekta.

Ove godine na Dan brigade, koji se obilježava 15. augusta, položen je kamen temeljac za izgradnju Muzeja u spomen na slavnog komandanta generala Izeta Nanića i svih poginulih pripadnika brigade Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Tokom ovog susreta razgovaralo se i o osnaživanju odnosa i proširenju saradnje glavnog grada s Bužimom i drugim gradovima bosanske Krajine.

- Radujem se saradnji s kolegom Nanićem i našim budućim zajedničkim aktivnostima i projektima vezanim za unapređenje infrastrukturnih, turističkih, obrazovnih i zdravstvenih kapaciteta na dobrobit naših građana - istakla je gradonačelnica Benjamina Karić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.