open-navfaktor-logo
search
Traženo i krstarenje
Građani BiH sve više odlaze na evropska skijališta, posebno su popularne francuske Alpe
Unatoč nikad većim cijenama i nedostatku snijega, mnogi i dalje ne odustaju od skijanja, a među građanima Bosne i Hercegovine u posljednje su vrijeme posebno popularne francuske Alpe.  
30.12.2022. u 11:50
get url
text

-  Trenutno su jako popularna evropska skijališta, jer kod nas, nažalost, nema snijega i neizvjesno je kakva će uopće biti zimska sezona - kazali su Feni iz Turističke agencije Relax Tours.

Navode kako u januaru rade francuske Alpe koje su jako popularne, a dobivaju i dosta upita za Austriju ili Njemačku.

-  Za skijanje ove godine bilježimo blagi porast zanimanja za Alpe što je uzročno-posljedično situaciji koju imamo s veoma blagom zimom na našim prostorima. Ipak, očekujemo da će biti i mnogo veće zanimanje za naše planine poslije Nove godine, pogotovo kad padne snijeg – dodaju iz agencije.  

Pritom naglašavaju kako su cijene i za skijanje i ostale aranžmane nešto više u odnosu na lani, no da je u ponudi dosta "solidnih aranžmana".

Kao primjer jedne od "solidnijih ponuda" naveli su aranžman od sedam dana za četveročlanu porodicu u francuskim Alpama po cijeni od 3.000 do 3.500 maraka s uključenim ski passom.

-  Kada je u pitanju domaća ponuda radimo svakako i naše olimpijske ljepotice, ponajprije Jahorinu i Bjelašnicu, a tu je i zimska idila u Pino Nature hotelu na Trebeviću - kažu iz agencije.

U ponudi spomenute agencije je i krstarenje koje je, ocjenjuju, "top tema".

- Trenutno vlada veliko zanimanje za krstarenjima, a mi radimo i MSC i Costa krstarenja od proljeća. Polasci iz Splita su jako popularni, jer nam je to blizu, a i cijene su veoma pristupačne - napominju iz Turističke agencije Relax Tours.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.