Srijeda, 21.10.2020.

Pomoć

Građevinski materijal za 29 povratničkih porodica u Doboju

FOTO: Fena

Ramić je kazao da je ovo jedinstven slučaj u državi da lokalna zajednica sufinansira izgradnju stambenih objekata za povratnike

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio Doboj gdje je sa 29 povratničkih porodica potpisao ugovore o dodjeli građevinskog materijala. Vrijednost ugovora je oko 300.000 KM, od čega Ministarstvo finansira 51, a Grad Doboj 49 posto.

Ramić je kazao da je ovo jedinstven slučaj u državi da lokalna zajednica sufinansira izgradnju stambenih objekata za povratnike.

- Ovo je za svaku pohvalu. Prije nekoliko dana smo potpisali ugovore za izgradnju infrastrukturnih objekata na području grada, naredne sedmice ćemo dodijeliti sredstva privrednim subjektima. Nastavljamo investirati u Doboj i pomagati povratnicima - rekao je Ramić.

Podsjetio je da je u Doboju, u proteklom mandatu, izgrađeno više od 100 stambenih jedinica za što je izdvojeno više od milion KM. Izrazio je zadovoljstvo da su višečlane porodice i porodice sa malom djecom u programu, te naglasio da su oni garant povratka i opstojnosti države.

Uime Grada Doboja ugovore je potpisao potpredsjednik Skupštine Miloš Bukejlović koji je kazao da je ovo još jedan u nizu od značajnih projekata koji su rezultat saradnje s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.

- Na svečanoj sjednici u junu ove godine ministru Ramiću smo dodijelili 'Plaketu Grada Doboja', čime smo mu zahvalili za sve što je uradio za nas - istakao je Bukejlović.

Korisnici pomoći su odabrani putem javnog poziva Ministarstva iz dovogodišnjeg programa, kojim je do sada obuhvaćena obnova i rekonstrukcija stambenih objekata u 65 općina na području BiH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh