Deveta transverzala

Gradi se most vrijedan 10 miliona maraka

Objavljeno: 20.09.2018. u 15:26

Izgradnja mosta najveći je projekat iz programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno", kazao je načelnik Semir Efendić

Rok za izgradnju mosta  je maj 2019. godine

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i predstavnicima izvođača radova obišli su gradilište mosta preko željezničke pruge na 9. transverzali, gdje se izvode radovi na izgradnji stubova i nosača mosta.

 - Sretan sam da radovi na izgradnji mosta na 9. transverzali napreduju. To je najveći projekat iz programa "Pokrenimo Novi Grad zajedno", koji će omogućiti da se nakon 40-50 godina općina Novi Grad poveže u ovom pravcu. Dakle, željeznička pruga postoji više od 100 godina i pored 6. i 12. transverzale koje se nalaze na krajevima Novog Grada, općina je već desetljećima bila presječena. Most je najsloženiji dio ovog projekta i drago mi je da radovi na njemu napreduju - izjavio je načelnik Efendić.

Prema najavama izvođača radova, konstrukcija vijadukta trebala bi biti gotova do kraja decembra ove godine .

Rok za izgradnju mosta  je maj 2019. godine, a vrijednost  radova koji se sada izvode je 10 miliona maraka. Nakon toga ostaje još da se izgradi kružni tok i spoj sa ulicom Safeta Zajke u Boljakovom Potoku.

U proteklom periodu riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi, izgrađen prvi dio saobraćajnice od ulice Džemala Bijedića, kao i servisne saobraćajnice kojima je osiguran alternativni prilaz firmama.

Radove zajednički finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije