open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade RS-a
Gradit će se stanovi za mlade bračne parove i samohrane roditelje u ruralnim sredinama
Vlada RS-a donijela je na današnjoj sjednici odluku o gradnji stambenih jedinica za mlade bračne parove, koji imaju do 30 godina, kao i samohrane roditelje u ruralnim sredinama.
24.09.2020. u 12:09
get url
text

Ministrica porodice, omladine i sporta RS-a Sonja Davidović najavila je danas da će se stanovi graditi u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim općinama, ali je dodala da i da posotji mogućnost promjene uslova u zavisnosti od interesovanja. Uslov je da oni koji konkurišu imaju svoje zemljište, na kojem bi se gradio objekat.

Cilj projekta je da mladi ostanu u RS-u, ali i da se omogući održivi povratak onih koji su otišli u inostranstvo i koji, kako je istakla Davidović, nisu zadovoljni svojim statusom tamo. Dodala je da su u toku razgovori i sa Ministarstvom poljoprivrede RS-a, kako bi se i oni uključili u podršku mladima u ruralnim sredinama, kroz paket pomoći za bavljenje poljoprivredom.

Davidović je istakla i da je osiguran novac, ali nije preicizirala o kojem iznosu je riječ. Javni poziv bit će otvoren od 1. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.